Onvruchtbaarheid is wereldwijd een groeiend probleem. Het beïnvloedt ongeveer één in elke zes koppels, en onderzoekers schatten over een in elke drie gevallen is te wijten aan vruchtbaarheidsproblemen in de mannelijke partner alleen. Hoewel onvruchtbaarheid niet altijd behandelbaar is, het kan soms worden verbeterd met een gezonde voeding, supplementen en andere lifestyle strategieën. Dit artikel bevat een aantal van de belangrijkste levensstijl factoren, voedingsmiddelen, voedingsstoffen en supplementen die zijn geassocieerd met verbeterde vruchtbaarheid bij mannen.

Wat is mannelijke onvruchtbaarheid?

Vruchtbaarheid verwijst naar het vermogen van mensen om te reproduceren op natuurlijke wijze. Mannelijke onvruchtbaarheid is wanneer een man heeft een slechte kans op het maken van zijn vrouwelijke partner zwanger. Het hangt meestal af van de kwaliteit van zijn spermacellen. De volgende aspecten van de seksuele functie en de kwaliteit van het sperma kunnen de vruchtbaarheid beïnvloeden:

 • Libido: anders bekend als seksuele drang, libido beschrijft iemands verlangen om seks te hebben. Voedingsmiddelen of supplementen die beweren te verhogen libido heten afrodisiaca.
 • Erectiestoornissen: ook bekend als impotentie, erectiestoornissen is wanneer een man niet in staat is om een erectie te ontwikkelen of te handhaven.
 • Sperma telling: een belangrijk aspect van de kwaliteit van het sperma is het aantal of de concentratie van spermacellen in een bepaalde hoeveelheid sperma.
 • Sperma motiliteit: een essentiële functie van gezonde spermacellen is hun vermogen om te zwemmen. De beweeglijkheid van sperma wordt gemeten als het percentage bewegende spermacellen in een monster van sperma.
 • Testosteron niveaus: lage niveaus van testosteron, het mannelijke geslachtshormoon, kan verantwoordelijk zijn voor onvruchtbaarheid bij sommige mannen.

Onvruchtbaarheid kan meerdere oorzaken hebben en kan afhangen van genetica, algemene gezondheid, fitness, ziekten en dieet verontreinigingen. Daarnaast zijn een gezonde levensstijl en voeding belangrijk. Sommige voedingsmiddelen en voedingsstoffen worden geassocieerd met grotere vruchtbaarheid voordelen dan anderen. Hier zijn 10 Science-backed manieren om het aantal zaadcellen te stimuleren en de vruchtbaarheid bij mannen te verhogen.

1. Neem onze aanbeveling sperma telling Booster Pack combinatie-mannelijke vruchtbaarheid

De beweeglijkheid van de zaadcellen is een kritische factor link naar de mannelijke vruchtbaarheid. Om het ei te bereiken, moet sperma in staat zijn om te zwemmen met een gezonde voorwaartse beweging. Verminderde beweeglijkheid van de zaadcellen (ook wel astenozoospermie genoemd) kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, waaronder abnormale spermatogenese, zaad rijping problemen, transport afwijkingen, of een variocele (vergroting van de aderen in het scrotum).

Versterken van uw sperma om de kans op zwanger te verhogen

Zwanger worden zal niet gebeuren tenzij een goed gevormde sperma maakt het naar ei. Deze belangrijke ingrediënten kunnen Boost Count en verhoging van de kwaliteit van sperma:

 • Zink helpt met de vorming van zaadcellen en beweeglijkheid, en testosteron metabolisme.
 • MACA wortel verbeteren zaadproductie en beweeglijkheid.
 • Veel antioxidanten – C, E, beta-caroteen en selenium PLUS absorberend C

Deze belangrijke antioxidanten helpen bij de integriteit van het sperma:

 • Vitamine C, E, beta-caroteen helpen reparatie schade veroorzaakt door de omgeving en veroudering plus voorkomen cellulaire schade door vrije radicalen.
 • Selenium en druivenpit extract verwijderen vrije radicalen voordat ze uw sperma kunnen schaden.
 • CoQ10 is belangrijk voor de energieproductie in de mitochondriën.

Sperma telling Booster Pack combinatie verbetert sperma met een krachtige mix van krachtige antioxidanten, vitaminen, mineralen & kruiden

Vruchtbaar, gezond sperma worden niet alleen gedefinieerd door het aantal sperma (of aantal), maar ook door sperma concentratie, door de beweeglijkheid en snelheid van het sperma, en door gezonde morfologie (vorm en grootte van het sperma).

De sperma telling Booster Pack combinatie voor de mens bevat een combinatie van krachtige kruiden en voedingssupplementen die bijdragen aan de ondersteuning van de normale sperma gezondheid, tellen en beweeglijkheid.

Sperma telling Booster Pack combinatie voor mannen biedt de voedingsstoffen die nodig zijn voor de algemene sperma gezondheid

Het produceren van gezond sperma in de juiste hoeveelheden vereist dat het lichaam alle ' grondstoffen ' heeft die het nodig heeft. Sperma Count Booster voor mannen optimaliseert de kritische factoren van sperma telling, beweeglijkheid, morfologie, en algehele integriteit van het sperma. Sperma Count Booster voor mannen is de best verkopende mannelijke vruchtbaarheid supplement in de Verenigde Staten voor een goede reden-het heeft geholpen tienduizenden koppels bedenken. Het is klinisch aangetoond in een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie om het totale aantal motiel sperma dat een man produceert te verhogen.

Voordelen van de sperma Booster Pack combinatie.

 • Ondersteunt normale sperma productie, telling en gezondheid
 • Helpt het lichaam bij het aanmoedigen van normale testosteron productie, helpen om mannelijke libido te ondersteunen
 • Helpt het lichaam bij de bescherming van sperma tegen schade door vrije radicalen, behoud van de algehele kwaliteit van het sperma.
 • Bevordert genormaliseerde sperma motiliteit bij mannen

Sperma Count Booster Power Kit bevatten antioxidanten, zink en andere krachtige voedingsstoffen ter bescherming van sperma tegen vrije radicalen tijdens de reis van de teelballen naar de zaad kanalen naar de penis, helpen rechttrekken door de vagina naar de eileider. Man sperma macht bevatten voldoende voedingssupplement dat helpen vechten, onderdrukken antilichaam resistentie tegen het sperma in het lichaam van de vrouw.

Klik hier om andere-sperma Count Booster Power Kit bevatten krachtige antioxidanten die helpt Booster man sperma graven natuurlijke. KOOP NU

Samenvatting: sperma telling Booster supplementen kunnen testosteron niveaus en vruchtbaarheid in onvruchtbare mannen of mensen met lage testosteron niveaus verbeteren. Wetenschappers hebben op dit moment echter geen definitieve conclusie bereikt.

2. Oefen regelmatig

Uitoefening niet alleen verbetert uw vertrouwen en fysieke prestaties-het kan ook het verhogen van uw testosteron niveaus. Studies tonen aan dat mannen die regelmatig lichaamsbeweging hogere testosteron niveaus en betere sperma kwaliteit dan mannen die inactief zijn. Echter, u moet vermijden te veel oefening, als het tegenovergestelde effect kan hebben en potentieel testosteron niveaus verminderen. Voldoende zink inname kan dit risico minimaliseren. Als u zelden traint, maar uw vruchtbaarheid wilt verbeteren, moet u een van uw topprioriteiten zijn om fysiek actiever te worden.

Samenvatting: regelmatig sporten kan stimuleren uw testosteron niveaus en verbeteren van uw vruchtbaarheid.

3. Krijg voldoende vitamine C

Oxidatieve stress is wanneer niveaus van reactieve zuurstof soorten (ROS) bereiken van schadelijke niveaus in het lichaam. Het gebeurt wanneer de lichaamseigen antioxidant afweer wordt overweldigd door ziekte, ouderdom, een ongezonde levensstijl of milieuverontreinigende stoffen. ROS worden voortdurend geproduceerd in het lichaam, maar hun niveaus worden gehouden in de check-in gezonde mensen. Hoge niveaus van ROS kunnen weefsel letsel en ontsteking te bevorderen, verhoging van het risico van chronische ziekte. Er is ook enig bewijs dat oxidatieve stress en buitensporig hoge niveaus van ROS tot onvruchtbaarheid bij mannen leiden kunnen. Adequate inname van antioxidanten, zoals vitamine C, kan sommige van deze schadelijke effecten helpen tegengaan. Er is ook enig bewijs dat vitamine C supplementen kunnen verbeteren van de kwaliteit van het sperma. Een studie in onvruchtbare mannen toonde aan dat het nemen van 1.000-mg vitamine C supplementen twee keer per dag voor maximaal twee maanden toegenomen sperma motiliteit door 92% en sperma tellen door meer dan 100%. Het verlaagde ook het aandeel van misvormde spermacellen met 55%. Een andere Observationele studie in Indiase industriële werknemers suggereerde dat het nemen van 1.000 mg vitamine C vijf keer per week gedurende drie maanden kan beschermen tegen DNA-schade veroorzaakt door ROS in spermacellen. Vitamine C supplementen ook aanzienlijk verbeterd sperma telling en beweeglijkheid, terwijl het verminderen van het aantal misvormde spermacellen. Tezamen, deze bevindingen suggereren dat vitamine C kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid in onvruchtbare mannen die lijden aan oxidatieve stress. Echter, gecontroleerde studies zijn nodig voordat er definitieve vorderingen kunnen worden gemaakt.

Samenvatting: oxidatieve stress kan leiden tot onvruchtbaarheid bij mannen. Enig bewijs geeft aan dat het nemen van antioxidant supplementen, zoals vitamine C, vruchtbaarheid kan verbeteren.

4. Ontspan en Minimaliseer stress

Stress kan uw seksuele tevredenheid verminderen en afbreuk doen aan uw vruchtbaarheid onderzoekers geloven dat het hormoon cortisol gedeeltelijk deze nadelige gevolgen van stress kan verklaren. Langdurige stress verhoogt niveaus van cortisol, die heeft sterke negatieve effecten op testosteron. Wanneer cortisol stijgt, testosteron niveaus de neiging om naar beneden te gaan. Terwijl ernstige, onverklaarbare angst wordt meestal behandeld met medicatie, mildere vormen van stress kunnen worden verlicht door talrijke ontspanningstechnieken. Stress management kan zo simpel zijn als het nemen van een wandeling in de natuur, mediteren, sporten of tijd doorbrengen met vrienden.

Samenvatting: stress kan seksuele tevredenheid en vruchtbaarheid verminderen. Stress management en ontspanning moeten hoog op uw agenda staan.

5. Krijg voldoende vitamine D

Vitamine D is een andere voedingsstof die uw testosteron niveaus kan stimuleren. Een Observationele studie toonde aan dat vitamine D-deficiënte mannen hadden meer kans op lage testosteron niveaus. Een gecontroleerde studie bij 65 mannen met laag testosteron niveaus en vitamine D-deficiëntie ondersteund deze bevindingen. Inname van 3.000 IU vitamine D3 elke dag voor een jaar verhoogd hun testosteron niveaus door rond 25%. Bovendien zijn hoge vitamine D-niveaus gekoppeld aan een grotere beweeglijkheid van de zaadcellen, maar het bewijs is tegenstrijdig.

Samenvatting: inname van vitamine D supplementen kan stimuleren testosteron niveaus in vitamine D-deficiënte mannen met laag testosteron niveaus.

8. Krijg genoeg zink

Zink is een essentieel mineraal dat in hoge hoeveelheden wordt aangetroffen in dierlijk voedsel, zoals vlees, vis, eieren en schaaldieren. Voldoende zink inname lijkt een van de hoekstenen van de mannelijke vruchtbaarheid te zijn. Observationele studies tonen aan dat lage zink status of deficiëntie wordt geassocieerd met laag testosteron niveaus, slechte kwaliteit van het sperma en een verhoogd risico op mannelijke onvruchtbaarheid. Ook, inname van zink supplementen verhoogt testosteron niveaus en zaadcellen tellen bij degenen die laag in zink. Bovendien, zink supplementen kunnen verminderen de afname van de testosteron niveaus die wordt geassocieerd met buitensporige hoeveelheden van hoge intensiteit oefening. Gecontroleerde proeven moeten deze observationele bevindingen te bevestigen.

Samenvatting: inname van zink supplementen kan verhogen testosteron niveaus en verbetering van de vruchtbaarheid bij mannen met lage zink status of deficiëntie.

6. Overweeg ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera) is een medicinale kruid dat is gebruikt in India sinds de oudheid. Studies suggereren dat ashwagandha mannelijke vruchtbaarheid kan verbeteren door het stimuleren van testosteron niveaus. Een studie bij mannen met lage spermacellen tellingen toonde aan dat het nemen van 675 mg van ashwagandha wortel extract per dag voor drie maanden aanzienlijk verbeterde vruchtbaarheid. Specifiek, het toegenomen sperma graven door 167%, sperma volume door 53% en de beweeglijkheid van de zaadcellen met 57%, in vergelijking met het begin van de studie. In vergelijking, minimale verbeteringen werden gedetecteerd onder degenen die een placebo behandeling kregen. Verhoogde testosteron niveaus kunnen deels verantwoordelijk zijn voor deze voordelen. Een studie in 57 jonge mannen na een krachttraining programma toonde aan dat het consumeren van 600 mg van ashwagandha wortel extract dagelijks aanzienlijk verhoogd testosteron niveaus, spier massa en kracht, in vergelijking met een placebo. Deze bevindingen worden ondersteund door observationele bewijs waaruit blijkt dat ashwagandha supplementen sperma graven kunnen verbeteren, de beweeglijkheid van de zaadcellen, anti-oxidant status en testosteron niveaus.

Samenvatting: ashwagandha is een medicinale kruid dat testosteron niveaus kan verhogen en verbetering van de mannelijke vruchtbaarheid.

7. Eet MACA wortel

MACA wortel is een populair plantenvoedsel dat afkomstig is uit Centraal Peru. Traditioneel, het is gebruikt voor haar vermogen om het libido en de vruchtbaarheid te verbeteren. Verschillende studies bij mannen toonde aan dat het nemen van 1.5 – 3 gram gedroogde MACA wortel voor drie maanden verbeterde zelf-gerapporteerde seksuele begeerte of libido. Studies suggereren ook dat MACA wortel kan verbeteren seksuele prestaties. Bij mannen met milde erectiele disfunctie, 2,4 gram gedroogde MACA wortel iets verbeterd zelf-gerapporteerde erectiele functie en seksueel welzijn. Inname van 1,75 gram MACA wortel poeder elke dag gedurende drie maanden ook toegenomen sperma graven en beweeglijkheid bij gezonde mannen. Deze bevindingen zijn deels bevestigd door beoordelingen, maar de onderzoekers merkte op dat het bewijs zwak is en meer onderzoek nodig is voordat definitieve vorderingen kunnen worden gemaakt. Bovendien, MACA wortel lijkt niet te beïnvloeden hormoonspiegels. Nemen 1.5 – 3 gram van MACA wortel per dag gedurende drie maanden had geen effecten op testosteron of andere reproductieve hormonen in gezonde, vruchtbare mannen.

Samenvatting: het nemen van MACA wortel supplementen kan libido verbeteren, evenals vruchtbaarheid en seksuele prestaties.

Andere tips

Talrijke strategieën kunnen helpen bij het verbeteren van uw vruchtbaarheid, hoewel dit afhankelijk is van de oorzaak. Houd er ook rekening mee dat vruchtbaarheid en libido meestal hand in hand gaan met uw algemene gezondheid. Om deze reden zal alles wat uw algehele gezondheid verbetert waarschijnlijk uw vruchtbaarheid op hetzelfde moment stimuleren. Hier zijn 8 extra tips om vruchtbaarheid en sperma telling/kwaliteit te stimuleren:

 • Leid een gezonde levensstijl: ongezonde leefstijl praktijken schaden uw algehele gezondheid, inclusief vruchtbaarheid.
 • Overtollige gewicht te verliezen: obesitas wordt geassocieerd met onvruchtbaarheid. Als u onvruchtbaar en zwaarlijvig bent, gewichtsverlies moet een van uw beste doelen
 • Beperk uw alcohol inname: Vermijd zware alcoholconsumptie, als het testosteron niveaus kan verminderen en afbreuk te doen aan de kwaliteit van het sperma.
 • Krijgen genoeg folaat: een paar studies blijkt dat een lage inname van folaat kan afbreuk doen aan de kwaliteit van het sperma.
 • Zorg voor voldoende slaap: het krijgen van voldoende slaap is van vitaal belang voor het behoud van uw gezondheid. Beperkte of overmatige slaap is ook gekoppeld aan slechte kwaliteit van het sperma.
 • Snack op walnoten: het eten van een heleboel antioxidant-rijk voedsel, zoals walnoten, lijkt te profiteren van de vruchtbaarheid.
 • Overweeg supplementen: antioxidant supplementen ook lijken te werken. Enig bewijs suggereert dat co-enzym Q10 de kwaliteit van het sperma verbetert.
 • Vermijd het eten van teveel soja: soja is rijk aan isoflavonen, die worden geassocieerd met lagere kwaliteit van het sperma.

Samenvatting: als je onvruchtbaar, de levensstijl verbeteringen of supplementen hierboven kunnen u ten goede komen. Echter, het bewijs voor de meeste van deze is zwak en meer onderzoek is nodig.

De bottom line

Onvruchtbaarheid treft veel mannen over de hele wereld. Als je een van hen bent, focus je eerst op het verbeteren van je algemene gezondheid. Veel van de tips die in dit artikel worden genoemd, zijn belangrijke componenten van een gezonde levensstijl. Geen van hen zijn gegarandeerd te werken, maar als u lijdt aan nutriënten tekortkomingen of lage testosteron niveaus, de kans is groot dat ze kunnen helpen