fbpx

16 natuurlijke manieren om de vruchtbaarheid te stimuleren

17 natuurlijke manieren om de vruchtbaarheid te stimuleren

Vruchtbaarheidsproblemen hebben betrekking op maximaal 15% van koppels 

Gelukkig zijn er een paar natuurlijke manieren om je vruchtbaarheid te verhogen en sneller zwanger te worden.

In feite, dieet en levensstijl veranderingen kunnen helpen Boost vruchtbaarheid met tot 69% 

Hier zijn 17 natuurlijke manieren om de vruchtbaarheid te stimuleren en sneller zwanger te raken.

1. Eet voedsel dat rijk is aan antioxidanten

Antioxidanten zoals folaat en zink kunnen de vruchtbaarheid verbeteren voor zowel mannen als vrouwen 

Antioxidanten deactiveren de vrije radicalen in je lichaam, die zowel sperma als eicellen kunnen beschadigen.

Een studie van jonge, volwassen mannen vond dat het eten van 75 gram van de antioxidant-rijke walnoten per dag verbeterde sperma kwaliteit.

Een andere studie die volgde 60 koppels ondergaan in-vitro fertilisatie gevonden dat het nemen van een antioxidant supplement resulteerde in een 23% grotere kans op conceptie.

Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten en granen zitten vol heilzame antioxidanten zoals vitamine C en E, folaat, beta-caroteen en luteine.

BOTTOM LINE:

Inname van een antioxidant supplement of het eten van antioxidant-rijk voedsel kan vruchtbaarheids percentages verbeteren, vooral onder mannen met onvruchtbaarheid.

2. Eet een groter ontbijt

Het eten van een uitgebreid ontbijt kan vrouwen helpen met vruchtbaarheidsproblemen.

Een studie vond dat het eten van een groter ontbijt kan het verbeteren van de hormonale effecten van polycysteus ovarium syndroom (PCOS), een belangrijke oorzaak van onvruchtbaarheid.

Voor normaal gewicht vrouwen met PCOS, het eten van de meeste van hun calorieën bij het ontbijt verlaagde insulineniveaus door 8% en testosteron niveaus door 50%. Hoge niveaus van ofwel kunnen bijdragen tot onvruchtbaarheid.

Bovendien, deze vrouwen de 30% meer dan vrouwen die aten een kleinere ontbijt en grotere diner, suggereren verbeterde vruchtbaarheid.

Echter, het is belangrijk op te merken dat het verhogen van de grootte van uw ontbijt zonder het verminderen van de grootte van uw avondmaaltijd waarschijnlijk zal leiden tot gewichtstoename.

BOTTOM LINE:

Sommige studies suggereren dat het eten van meer calorieën bij het ontbijt en minder op uw avondmaaltijd de vruchtbaarheid kan verbeteren.

3. Vermijd trans vetten

Gezond vet elke dag eten is belangrijk voor het stimuleren van de vruchtbaarheid.

Echter, transvetten worden geassocieerd met een verhoogd risico op ovulatoire onvruchtbaarheid, als gevolg van hun negatieve effecten op de insulinegevoeligheid.

Trans vetten worden vaak aangetroffen in gehydrogeneerde plantaardige oliën en zijn meestal aanwezig in sommige margarine, gefrituurd voedsel, verwerkte producten en gebakken goederen.

Een grote Observationele studie vond dat een dieet hoger in transvetten en lager in onverzadigde vetten was gekoppeld aan onvruchtbaarheid.

Het kiezen van transvetten in plaats van enkelvoudig onverzadigde vetten kan het risico van onvruchtbaarheid van de ovulatoire met 31% verhogen.

Het eten van transvetten in plaats van koolhydraten kan dit risico verhogen met 73%.

BOTTOM LINE:

Om vruchtbaarheids niveaus te stimuleren, Vermijd voedingsmiddelen hoog in transvetten. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten in plaats daarvan, zoals extra vergine olijfolie.

4. Bezuinigen op koolhydraten

Na een lager-carb dieet wordt over het algemeen aanbevolen voor vrouwen met polycysteus ovarium syndroom (PCOS).

Lagere-carb diëten kunnen u helpen handhaven van een gezond gewicht, insulineniveaus verminderen en vet verlies aanmoedigen, alle terwijl het helpen van de menstruatie regelmatigheid.

Een grote Observationele studie vond dat als carb inname verhoogd, het risico van onvruchtbaarheid ook verhoogd.

In de studie, vrouwen die meer koolhydraten aten had een 78% groter risico van ovulatoire onvruchtbaarheid dan degenen die een lager-carb dieet gevolgd.

Een andere kleine studie onder overgewicht en zwaarlijvige vrouwen met PCOS gemeld dat het eten van een low-carb dieet verminderd hormoonniveaus, zoals insuline en testosteron, die beide kunnen bijdragen tot onvruchtbaarheid.

BOTTOM LINE:

Na een koolhydraatarm dieet kan hormoonspiegels geassocieerd met vruchtbaarheid verbeteren, vooral onder vrouwen met PCOS.

5. Eet minder verfijnde koolhydraten

Het is niet alleen de hoeveelheid koolhydraten die belangrijk is, maar ook het type.

Geraffineerde koolhydraten kunnen bijzonder problematisch zijn. Verfijnde koolhydraten omvatten suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken en verwerkte granen, met inbegrip van witte pasta, brood en rijst.

Deze koolhydraten worden zeer snel geabsorbeerd, waardoor pieken in de bloedsuikerspiegel en insulineniveaus.

Geraffineerde koolhydraten hebben ook een hoge glycemische index (GI).

Een grote Observationele studie vond dat high-GI voedingsmiddelen werden geassocieerd met een groter risico van ovulatoire onvruchtbaarheid.

Gezien het feit dat PCOS wordt geassocieerd met hoge insulineniveaus, verfijnde koolhydraten kunnen het nog erger maken.

BOTTOM LINE:

Het eten van een dieet hoog in verfijnde koolhydraten kan insulineniveaus verhogen, die het risico van onvruchtbaarheid kan verhogen en maken het moeilijker om zwanger te raken.

6. Eet meer vezels

Fiber helpt uw lichaam zich te ontdoen van overtollige hormonen en houdt bloedsuiker evenwichtig.

Enkele voorbeelden van high-fiber voedingsmiddelen zijn volkoren granen, fruit, groenten en bonen.

Bepaalde soorten vezels kunnen helpen bij het verwijderen van overtollige oestrogeen door binding aan het in de darmen.

De overtollige oestrogeen wordt vervolgens verwijderd uit het lichaam als een afvalproduct.

Een studie vond dat het eten van 10 gram meer graan vezels per dag werd geassocieerd met een 44% lager risico van ovulatoire onvruchtbaarheid onder vrouwen ouder dan 32 jaar.

Echter, het bewijsmateriaal over vezels wordt gemengd. In een andere studie van 250 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 44, het eten van de aanbevolen 20-35 gram vezels per dag werd geassocieerd met een bijna 10 keer hoger risico van abnormale ovulatie cycli.

BOTTOM LINE:

Vezels kunnen gunstige effecten hebben op de vruchtbaarheid. Te veel vezels kunnen echter de ovulatie verstoren. Er zijn meer studies nodig.

7. Vervang eiwitbronnen

Het vervangen van sommige dierlijke eiwitten (zoals vlees, vis en eieren) met plantaardige eiwitbronnen (zoals bonen, noten en zaden) is gekoppeld aan een verminderd risico op onvruchtbaarheid.

Een studie vond dat een hogere eiwitinname van vlees was gekoppeld aan een 32% grotere kans op het ontwikkelen van de ovulatoire onvruchtbaarheid.

Aan de andere kant, het eten van meer plantaardige eiwitten kan beschermen tegen onvruchtbaarheid.

Een studie toonde aan dat wanneer 5% van het totale aantal calorieën afkomstig was van plantaardig eiwit in plaats van dierlijk eiwit, het risico op ovulatoire onvruchtbaarheid met meer dan 50% daalde.

Overweeg daarom om een deel van het vlees eiwit in uw dieet te vervangen door eiwitten uit groenten, bonen, linzen en noten.

BOTTOM LINE:

Meer eiwitten uit plantaardige bronnen eten, in plaats van dierlijke bronnen, kan de vruchtbaarheids niveaus bij vrouwen verbeteren.

8. Kies een hoog-vet dagboek

Hoge inlaten van magere zuivelproducten kunnen het risico op onvruchtbaarheid verhogen, terwijl vetarme zuivelproducten het kunnen verlagen (2Vertrouwde bron).

Een grote studie keek naar de effecten van het eten van vetarme zuivel meer dan eenmaal per dag of minder dan één keer per week.

Het bleek dat vrouwen die een of meer porties van vetarme zuivel per dag verbruikt 27% minder waarschijnlijk onvruchtbaar.

U proberen om één vetarm zuivel portie per dag te vervangen door een vetrijke zuivel portie, zoals een glas volle melk.

BOTTOM LINE:

Het vervangen van magere zuivelproducten met vetrijke versies kan de vruchtbaarheid helpen verbeteren en uw kansen op zwanger worden vergroten.

9. Probeer een multivitamine

Vrouwen die multivitaminen nemen mogelijk minder kans om te ervaren ovulatoire onvruchtbaarheid.

In feite, een geschatte 20% van de ovulatoire onvruchtbaarheid kan worden vermeden als vrouwen consumeren 3 of meer multivitaminen per week (20trusted source).

Wat meer is, een studie vond dat vrouwen die multivitaminen nam tot een 41% lager risico van onvruchtbaarheid. Voor vrouwen die proberen zwanger te raken, kan een multivitamine met folaat bijzonder voordelig zijn.

Een andere studie bleek dat een voedingssupplement met inbegrip van chasteberry, groene thee, vitamine E en vitamine B6, verbeterde kans op conceptie (21Vertrouwde bron).

Na drie maanden op het supplement, 26% van de vrouwen werd zwanger in vergelijking met slechts 10% van degenen die niet het supplement te nemen.

BOTTOM LINE:

Het nemen van een multivitamine kan helpen de vruchtbaarheid te verhogen als u niet alle voedingsstoffen krijgt die u nodig hebt uit uw dieet.

10. Bereik een gezond gewicht

Gewicht is een van de meest invloedrijke factoren als het gaat om vruchtbaarheid. In feite, ofwel ondergewicht of overgewicht wordt geassocieerd met verhoogde onvruchtbaarheid.

Een grote Observationele studie suggereert dat in de VS 12% van de ovulatoire onvruchtbaarheid te wijten is aan ondergewicht, terwijl 25% te wijten is aan overgewicht.

Dit is omdat de hoeveelheid vet opgeslagen in je lichaam beïnvloedt menstruele functie.

Vrouwen die onder-of overgewicht hebben langere cyclus lengtes, waardoor het moeilijker om zwanger te raken.

Om uw kans op het krijgen van zwanger te verbeteren, proberen om gewicht te verliezen als je overgewicht en gewichtstoename als je ondergewicht.

BOTTOM LINE:

Ofwel ondergewicht of overgewicht kan uw kansen om zwanger te worden verminderen.

11. Actief te worden

Oefening heeft vele voordelen voor uw gezondheid, waaronder verhoogde vruchtbaarheid (22Vertrouwde bron).

In feite is een sedentaire levensstijl geassocieerd met een hoger risico op onvruchtbaarheid.

De verpleegkundigen ' gezondheids studie II gevonden dat elk uur per week van de oefening werd geassocieerd met een 5% lager risico op onvruchtbaarheid.

Voor zwaarlijvige vrouwen, zowel matige en intense lichamelijke activiteit, samen met gewichtsverlies, had een positief effect op de vruchtbaarheid.

Moderatie is echter de sleutel. Overmatige hoge intensiteit oefening is eigenlijk geassocieerd met verminderde vruchtbaarheid bij bepaalde vrouwen.

Overmatige lichaamsbeweging kan de energiebalans in het lichaam veranderen en een negatief effect hebben op het voortplantingssysteem.

Een grote Observationele studie vond dat het risico van onvruchtbaarheid was 3,2 keer groter voor vrouwen die intens uitgeoefend elke dag, in vergelijking met inactieve vrouwen.

BOTTOM LINE:

Een sedentaire levensstijl is gekoppeld aan onvruchtbaarheid, en oefening kan de vruchtbaarheid verbeteren. Het uitoefenen van te veel kan echter het tegenovergestelde effect hebben.

12. Neem de tijd om te ontspannen

Als uw stress niveaus toenemen, uw kansen op het krijgen van zwangere daling. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hormonale veranderingen die optreden wanneer u zich gestrest voelt.

Het hebben van een stressvolle baan en het werken van lange uren kan ook het verhogen van de tijd die u neemt om zwanger te worden.

Sterker nog, stress, angst en depressie treffen ongeveer 30% van de vrouwen die vruchtbaarheidsklinieken bijwonen.

Ontvangen van ondersteuning en counseling kan verminderen angst en depressie niveaus, dus het verhogen van uw kansen om zwanger te worden

BOTTOM LINE:

Hoge stress en angst niveaus kunnen uw kansen op conceptie te verminderen. Echter, het beheren van uw stressniveau kan verhogen uw kansen om zwanger te worden.

13. Snijd de cafeïne

Cafeïne kan de vruchtbaarheid van vrouwen negatief beïnvloeden.

Een studie suggereert dat vrouwen die verbruiken meer dan 500 mg cafeïne dagelijks nemen tot 9,5 maanden langer om zwanger te raken.

Een hoge cafeïne inname voor de zwangerschap is ook gekoppeld aan een verhoogd risico op miskraam.

Echter, andere studies vonden geen sterke link tussen cafeïne inname en een verhoogd risico op onvruchtbaarheid.

BOTTOM LINE:

Cafeïne kan de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden, maar het bewijs wordt gemengd. Vrouwen proberen zwanger te raken kan willen beperken hun cafeïne inname.

14. Vermijd ongegiste sojaproducten

Sommige bronnen suggereren dat de fyto-oestrogenen gevonden in soja kunnen interfereren met hormoonspiegels en vruchtbaarheid problemen veroorzaken.

Verschillende dierstudies hebben soja gekoppeld met lagere sperma kwaliteit bij mannelijke ratten en verminderde vruchtbaarheid bij vrouwelijke ratten.

Een dier studie vond dat zelfs kleine hoeveelheden sojaproducten veroorzaakt seksueel gedrag veranderingen in mannelijke nakomelingen.

Echter, weinig studies hebben gekeken naar de effecten van soja op de mens, en meer bewijs is nodig.

Bovendien, deze negatieve effecten zijn meestal alleen gekoppeld aan niet-gefermenteerde soja. Gefermenteerde soja wordt over het algemeen beschouwd als veilig om te eten.

BOTTOM LINE:

Het bewijs van het koppelen van sojaproducten aan een verminderde vruchtbaarheid is beperkt tot dierproeven. Echter, wilt u misschien niet-gefermenteerde sojaproducten te vermijden als je probeert zwanger te raken.

15. Verhoog uw ijzer inname

Het consumeren van ijzersupplementen en niet-Heem ijzer, die afkomstig is van plantaardige voedingsmiddelen, kan het risico van ovulatoire onvruchtbaarheid verminderen.

Een Observationele studie met inbegrip van 438 vrouwen vond dat het nemen van ijzersupplementen was gekoppeld aan een 40% lager risico van ovulatoire onvruchtbaarheid.

Niet-Heem ijzer werd ook geassocieerd met een verlaagd risico op onvruchtbaarheid. Heem ijzer, dat afkomstig is van dierlijke bronnen, lijkt geen invloed op de vruchtbaarheids niveaus.

Niettemin, meer bewijs is nodig om te bevestigen of ijzersupplementen moeten worden aanbevolen aan alle vrouwen, vooral als ijzer niveaus zijn gezond om te beginnen met.

Echter, het stimuleren van uw inname van ijzer-rijke voedingsmiddelen kan helpen.

Toch zijn niet-Heem ijzer bronnen moeilijker voor je lichaam om te absorberen, dus probeer ze met voedsel of dranken hoog in vitamine C te nemen om de absorptie te verhogen.

BOTTOM LINE:

Het consumeren van ijzersupplementen en niet-Heem ijzer uit plantaardige voedselbronnen kan het risico van ovulatoire onvruchtbaarheid verminderen.

16. Vermijd overmatig alcohol gebruik

Alcohol gebruik kan de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Echter, het is onduidelijk hoeveel alcohol nodig is om dit effect te veroorzaken.

Een grote Observationele studie vond dat het drinken van meer dan 8 drankjes per week werd geassocieerd met een langere tijd om zwanger te raken.

Een andere studie waarbij 7.393 vrouwen vonden dat een hoge alcohol inname werd geassocieerd met meer onvruchtbaarheid onderzoeken.

Het bewijs voor een gematigd alcoholgebruik wordt echter gemengd.

Een studie vond geen verband tussen matige consumptie en onvruchtbaarheid, terwijl andere studies melden dat matige inname kan invloed hebben op de vruchtbaarheid.

Bijvoorbeeld, een studie van 430 koppels gemeld dat het drinken van vijf of minder alcoholische dranken per week werd geassocieerd met verminderde vruchtbaarheid.

BOTTOM LINE:

Overmatige alcohol inname kan de vruchtbaarheid verminderen. Om uw kans op zwanger te verbeteren, u overwegen om alcohol te beperken of te vermijden.

17. Natuurlijke supplementen

Bepaalde natuurlijke supplementen zijn gekoppeld aan verhoogde vruchtbaarheid. Deze omvatten:

  • MACA: MACA komt uit een plant geteeld in Centraal Peru. Sommige dierlijke studies vonden het verbeterde vruchtbaarheid, maar de resultaten van menselijke studies zijn gemengd. Sommige rapport verbeteringen aan de kwaliteit van het sperma, terwijl anderen geen effect vinden.
  • Bijen stuifmeel: bijen stuifmeel is gekoppeld aan verbeterde immuniteit, vruchtbaarheid en algehele voeding. Een dier studie vond dat het consumeren van bijenpollen was gekoppeld aan verbeterde sperma kwaliteit en mannelijke vruchtbaarheid (49Vertrouwde bron).
  • Bee Propolis: een studie van vrouwen met endometriose vond dat het nemen van Bee propolis twee keer per dag resulteerde in een 40% grotere kans op zwanger worden na 9 maanden.
  • Royal Jelly: Royal Jelly, dat ook door bijen wordt gemaakt, zit boordevol aminozuren, lipiden, suikers, vitaminen, vetzuren, ijzer en calcium. Dierstudies vonden dat het de reproductieve gezondheid bij ratten kan verbeteren.

Klik hieronder op onderstaande link voor producten aanbevelen om de vruchtbaarheid voor zowel man als vrouw te stimuleren 

Klik hier meer informatie over vruchtbaarheids Boost voor de mens

Klik hier meer informatie over vruchtbaarheids Boost voor vrouw

BOTTOM LINE:

Sommige natuurlijke supplementen kunnen verhogen uw kansen om zwanger te raken. Echter, het grootste deel van het bewijs is beperkt tot dierstudies en meer onderzoek is nodig.

18. Nog iets?

Goede voeding is van vitaal belang voor een gezond lichaams-en voortplantingssysteem.

In feite, studies hebben aangetoond dat het eten van een voedzaam dieet en het maken van positieve veranderingen in levensstijl kan helpen Boost vruchtbaarheid en voorbereiden van uw lichaam voor zwangerschap.

Wat meer is, hoe je ervoor kiest om vandaag te leven en te eten, beïnvloedt de sperma-en eikwaliteit 90 dagen vanaf nu.

Als je probeert zwanger te worden, is het belangrijk dat je vandaag begint met het maken van gezonde voeding en lifestyle keuzes.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0

Add address

WeCreativez WhatsApp Support
Our customer support team is here to answer your questions. Ask us questions regard on the products!
Hi, how can I help?
%d bloggers like this: